Пролетно почистване

Пролетта скоро ще е тук, затова трябва да помислим за пролетното почистване на домовете си.

Благодарение на това, че през деня обикновено е топло, най-накрая можем широко да отворим прозореца и да проветрим жилището си след зимата. Трябва да използваме прилива на енергия и  да направим малка ревизия на всички ъгли, шкафове и тавани. Няма защо да се тревожите и да гледате бъркотията след зимата с ужас, защото добрият план за действие ще ни помогне да се справим дори с най-големия безпорядък.

Най-добре е да започнем пролетното почистване от най-лесните неща, т.е. да се избавим от всички ненужни предмети. Дрехите, които вече не носим, можем да опаковаме в чували и да ги оставим в специалните контейнери за текстил, нащърбените чинии и чаши с чиста съвест трябва да изпратим в контейнерите за стъкло, а старите вестници – да предадем за рециклиране.

Щом веднъж изпразним жилището от ненужните вещи, много по-лесно ще се заемем с чистенето. Ето няколко ценни насоки, които ще улеснят задачата ни:

Прозорци – при миенето им е добре да използваме стъклочистачка, с която се почиства значително по-бързо и ефикасно, отколкото с парцалите и кухненската хартия.
Прашните електрически крушки най-добре се почистват с микрофибърна кърпа, а тези, които са на високо – с вълнена четка за почистване на прах.
Щори – дървените е добре да се почистват веднъж или два пъти годишно с гъба, напоена с препарат за почистване на дървени повърхности, алуминиевите могат да се почистват отвън, след измиване не трябва да забравяме старателно да ги изсушим, за да избегнем появата на ръжда.
Дървени подове – освен почистването и полирането на пода, е добре да го защитим от надраскване, като поставим върху мебелите самозалепващи предпазни материали (на краката на столовете и масите и др.)
Килими – за почистването на синтетични повърхности е най-добре да купим или наемем специален уред, който почиства и отстранява петната с гореща вода.

На пазара има голям избор от многофункционални устройства / прахосмукачки, които могат да ни отменят във всички изброени по-горе дейности, а не само в почистването на килими.  Покупката на такъв уред често представлява не малък разход, но  предвид ефикасността, всъщност спестяваме време и пари за различни препарати.

Ако някой разполага с наистина малко време за почистване или никак не обича да прави това, то този уред е идеалното решение. Освен това е много полезен за страдащите от алергии, често има функция за овлажняване и освежаване на въздуха.

Oнлайн магазин

ЕКСКЛУЗИВНО СПАЛНО БЕЛЬО WELMAX

 

Jedna odpowiedź do “Пролетно почистване”

  1. Поздравявам ви, за това че Welmax имате все повече различни продукти, а не само вълнени изделия и съдове за готвене. Пазара има голяма нужда от качествени продукти, които да подпомагат и подкрепят здравето. Желая ви успех!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *